macarons med lakrids og hvid chokolade
Write a review
Print
Ingredients
  1. Ingredienser (12 små macarons)
Makronbunde
  1. 43 g mandler (eller mandelmel)
  2. 75 g flormelis
  3. 1 stor æggehvide
  4. 25 g sukker
  5. sort slikfarve
Lakridscreme
  1. 120 g fløde
  2. 50 g lakridssirup
  3. 1/2 tsk rålakridspulver
  4. 125 g hvid chokolade
Instructions
  1. Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.
  2. Kom flormelis og sort pulverfarve i mandelmelet, og blend videre.
  3. Sigt blandingen, og sæt den til side.
  4. Hæld æggehvider og sukker i en skål, og pisk, indtil marengsen danner bløde toppe.
  5. Vend mandelblandingen i marengsen ved at presse dejen mod siderne af skålen med en dejskraber.
  6. Hæld blandingen i sprøjteposen, og sprøjt små, runde cirkler ud på bagepapir på en bageplade.
  7. Lad de ubagte kager tørre ved stuetemperatur i ca. 30 min.
  8. Forvarm ovnen til 160°, og bag macaronbundene i ca. 12 min.
  9. Tag bundene ud af ovnen, og lad dem afkøle på en bagerist.
  10. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
  11. Kom fløde, lakridssirup og lakridspulver i en gryde, og bring det i kog.
  12. Hæld blandingen over den hakkede chokolade, og rør rundt, indtil chokoladen er opløst.
  13. Rør lidt sort pulverfarve i lakridscremen.
  14. Fyld cremen i en sprøjtepose, og sæt den på køl natten over.
  15. Næste dag kommes lidt lakridscreme på bunden af en macaron, hvorefter den sættes sammen med bunden af en anden. Gentag med resten af kagerne.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
macarons

Post navigation