macarons med lakrids og hvid chokolade
2019-01-04 11:12:27
Ingredients
- Ingredienser (12 små macarons)
Makronbunde
- 43 g mandler (eller mandelmel)
- 75 g flormelis
- 1 stor æggehvide
- 25 g sukker
- sort slikfarve
Lakridscreme
- 120 g fløde
- 50 g lakridssirup
- 1/2 tsk rålakridspulver
- 125 g hvid chokolade
Instructions
- Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.
- Kom flormelis og sort pulverfarve i mandelmelet, og blend videre.
- Sigt blandingen, og sæt den til side.
- Hæld æggehvider og sukker i en skål, og pisk, indtil marengsen danner bløde toppe.
- Vend mandelblandingen i marengsen ved at presse dejen mod siderne af skålen med en dejskraber.
- Hæld blandingen i sprøjteposen, og sprøjt små, runde cirkler ud på bagepapir på en bageplade.
- Lad de ubagte kager tørre ved stuetemperatur i ca. 30 min.
- Forvarm ovnen til 160°, og bag macaronbundene i ca. 12 min.
- Tag bundene ud af ovnen, og lad dem afkøle på en bagerist.
- Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
- Kom fløde, lakridssirup og lakridspulver i en gryde, og bring det i kog.
- Hæld blandingen over den hakkede chokolade, og rør rundt, indtil chokoladen er opløst.
- Rør lidt sort pulverfarve i lakridscremen.
- Fyld cremen i en sprøjtepose, og sæt den på køl natten over.
- Næste dag kommes lidt lakridscreme på bunden af en macaron, hvorefter den sættes sammen med bunden af en anden. Gentag med resten af kagerne.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
macarons