Gumbo
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1,5 dl olie
  2. (jordnøddeolie er bedst)
  3. • 1,5 dl mel
  4. • 2 stk. løg
  5. • 2 stk. grønne peberfrugter i store stykker
  6. • 4 stængler blegselleri i 1.5 cm tykkelse
  7. • 4-6 fed hvidløg
  8. • 1,5-2 l hønsebouillon
  9. • 2 stk. lauerbærblade
  10. • 1-2 spsk. kreoler-krydderi
  11. (efter smag)
  12. • 1 tsk. tørret timian
  13. • 1 smule salt
  14. • 1 smule friskmalet peber
  15. • 1 stk. kylling
  16. (skåret i passende stykker)
  17. • 800 g god, røget pølse
  18. (skåret i passende stykker)
  19. • 1 bundt forårsløg
  20. • 1 bundt persille
  21. (hakket)
  22. • 1 smule olie
  23. (til bruning)
  24. KREOLERKRYDDERI
  25. 2,5 spsk. paprika
  26. • 2 spsk. salt
  27. • 2 spsk. hvidløgspulver
  28. • 1 spsk. løgpulver
  29. • 1 spsk. sort peber
  30. • 1 spsk. cayennepeber
  31. • 1 spsk. tørret oregano
  32. • 1 spsk. tørret timian
Instructions
  1. Bland alle krydderierne sammen og opbevar dem i en lufttæt beholder. Her er selvfølgelig til mange omgange, men man kan jo altid halvere eller kvarte opskriften.
Lav chicken gumbo
  1. Kyllingestykkerne krydres med krydderiblanding og evt. ekstra salt og peber og brunes hurtigt i lidt olie. Pølsestykkerne brunes ligeledes, og kødet sættes til side.
  2. Så skal man lave en såkaldt "roux", som er meget typisk for det kreolske køkken. Det gør man på følgende måde: I en stor tykbundet gryde varmer man 1½ dl. olie op og tilsætter melet. Nu gælder det så om at bage melet af under konstant omrøring over medium varme, indtil massen er nøddebrun. Man må ikke forlade en roux, for så brænder den på! Jo mørkere roux’en bliver, jo mere røget og kraftig bliver smagen, men pas på, for til sidst går det stærkt, og får den for meget, bliver den bitter og ubehagelig i smagen.
  3. Når den rigtige kulør er opnået, tilsætter man grøntsagerne og steger dem under omrøring i ca. 4-5 minutter. Så tilsættes bouillon, kylling, pølse samt krydderier, og man koger det for svagt blus i en times tid. Fedtet skummes af, og man tilføjer det grønne af forårsløgene og persillen.
  4. Serveres i store, dybe tallerkner med kogte ris.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
Gumbo

Post navigation