blondie
Write a review
Print
Ingredients
 1. 180 g smør
 2. 150 + 100 g hvid chokolade
 3. 150 g rørsukker
 4. 3 store æg
 5. 1 vaniljestang
 6. 150 g hvedemel
 7. 1/2 tsk fint salt
 8. 100 g mandler
 9. 125 g friske hindbær
Instructions
 1. Start med at riste mandlerne i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 6-8 minutter. Lad dem køle af. Smelt 150 g grofthakket hvid chokolade med smør over vandbad. Lad det afkøle en smule. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mos det med 1 tsk af sukkeret. Pisk æg, sukker og vanilje luftigt og cremet i en skål – det tager et par minutter. Vend smør-chokoladeblandingen og salt i med en dejskraber. Sigt melet i og vend det i med dejskraberen også.
 2. Hak de ristede mandler og de resterende 100 g hvid chokolade groft og vendt det i dejen. Kom dejen i en form foret med bagepapir (cirka 20 x 25 cm). Fordel hindbær ovenpå og tryk dem ned i dejen. Bag kagen ved 175 grader varmluft i cirka 20-25 minutter. Den må ikke få for meget – der skal akkurat ikke komme noget dej på, hvis du stikker en nål eller lille, skarp kniv ned i. Lad kagen køle af og kom den derefter på køl for at blive helt kold, gerne til dagen efter.
Notes
 1. du kan vælge andre friske bær og eller bruge optøede fra din fryser.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
Blondie -med hvid chokolade

Post navigation