BB Brød - det saftige
Write a review
Print
Surdej
  1. 300g hvedemel
  2. 300g rugmel og flækkede rugkerner ( ca. 150g af hver )
  3. 1 liter vand
  4. 150g skyr
BB brød
  1. 1,1 liter vand
  2. 300g surdej
  3. 4g gær
  4. 1100g. hvedemel
  5. 550g. rugmel
  6. 40g. salt
  7. 250g skyr
Surdej (dag 1)
  1. Rør alle ingredienserne sammen og lad den stå på køkkenbordet i 3 timer og den er begyndt at danne en masse små bobler. Herefter stilles den på køl med punkteret låg natten over. Surdejen kan laves mange dage i forvejen husk blot at rører rundt i den hver 3 dag.
BB Brød (dag 2)
  1. Kør vand, surdej, gær, hvedemel og rugmel roligt sammen i ca. 1 minut. Fortsæt med 20% hastighed i 3 minutter og herefter ved 80% hastighed i 6-7 minutter.
  2. Nu tilsættes salt og skyr, det køres kun lige akkurat ind i dejen, ved lav hastighed.
  3. Lad dejen hæve tildækket på køl i ca. 24 timer.
  4. (dag 3)Hæld dejen ud på et melet bord og skær den ud i den ønskede størrelse, drys evt. stykkerne med rugmel og sæt dem på en bageplade. Stykkerne bages straks ved 250`C.
  5. Bagetiden varierer alt efter stykstørrelse på brødet, men en rettesnor er imellem 10 til 12 minutter.
Notes
  1. Dette brød er saftigt og fuld af smag. Det er velegnet til sandwichboller, focaccia og pizza.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
BB Brød – det saftige

Post navigation