BB Brød - det saftige
2015-08-09 13:17:56
Surdej
- 300g hvedemel
- 300g rugmel og flækkede rugkerner ( ca. 150g af hver )
- 1 liter vand
- 150g skyr
BB brød
- 1,1 liter vand
- 300g surdej
- 4g gær
- 1100g. hvedemel
- 550g. rugmel
- 40g. salt
- 250g skyr
Surdej (dag 1)
- Rør alle ingredienserne sammen og lad den stå på køkkenbordet i 3 timer og den er begyndt at danne en masse små bobler. Herefter stilles den på køl med punkteret låg natten over. Surdejen kan laves mange dage i forvejen husk blot at rører rundt i den hver 3 dag.
BB Brød (dag 2)
- Kør vand, surdej, gær, hvedemel og rugmel roligt sammen i ca. 1 minut. Fortsæt med 20% hastighed i 3 minutter og herefter ved 80% hastighed i 6-7 minutter.
- Nu tilsættes salt og skyr, det køres kun lige akkurat ind i dejen, ved lav hastighed.
- Lad dejen hæve tildækket på køl i ca. 24 timer.
- (dag 3)Hæld dejen ud på et melet bord og skær den ud i den ønskede størrelse, drys evt. stykkerne med rugmel og sæt dem på en bageplade. Stykkerne bages straks ved 250`C.
- Bagetiden varierer alt efter stykstørrelse på brødet, men en rettesnor er imellem 10 til 12 minutter.
Notes
- Dette brød er saftigt og fuld af smag. Det er velegnet til sandwichboller, focaccia og pizza.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
BB Brød – det saftige