risotto med svampe og spinat
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1 liter hønsebouillon eller vand
 2. 1 skalotteløg
 3. 10 g smør til sautering
 4. 300 g risottoris (arborio eller carnaroli)
 5. 1 dl hvidvin
 6. 100 g frisk spinat
 7. 150 g blandede svampe
 8. 30 g smør, skåret i tern
 9. 50 g friskrevet parmesan
 10. havsalt og friskkværnet peber
 11. fintrevet skal og saft af ½ til 1 usprøjtet citron
Instructions
 1. Bring bouillon eller vand i kog i en gryde. Hak skalotteløget, og sauter det i lidt smør, til det er glasklart og mørt uden at have taget farve. Tilsæt ris, sauter videre i nogle minutter, og tilsæt så hvidvin. Lad vinen koge ind i risene.
Tilsæt kogende bouillon eller vand lidt ad gangen, så risene er dækket hele tiden, og rør i risen undervejs. Lad risene koge i 15-18 min., så de er møre, men stadig med lidt bid. Det er vigtigt at krydre med salt under kogning, så saltet koger ind i risene (ikke for meget, hvis din bouillon er meget salt). Pluk og vask spinat grundigt, kom den i et dørslag og afdryp den. Skær spinaten ud i strimler med en skarp kniv. 
Rens svampene med pensel eller en lille grønsagskniv; hvis de er meget beskidte, kan du vaske dem forsigtigt.
 2. Del svampene i mindre stykker, og rist dem i lidt smør på en pande i 3-4 min. Krydr svampene med salt og peber, og bland dem herefter i risene (gem en lille skålfuld svampe til servering). Tag risene af varmen, og rør smør i tern og revet parmesan i risottoen, så den får en flydende og cremet konsistens (du kan evt. tilsætte lidt ekstra bouillon for at få den rette konsistens). Vend de friske spinatstrimler ned i den varme risotto, så de lige falder lidt sammen. Smag til med salt, peber samt citronskal og -saft.
 3. Anret risottoen med lidt ristede svampe på toppen, og spis den med det samme, så den holder sin bløde konsistens og biddet i risene.
Notes
 1. Advarsel: Det smager fantastisk!
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
risotto

Post navigation