müsli
2017-10-11 19:52:33
Ingredients
- 1 dl honning
- 1 dl olivenolie eller kokosolie
- 2 dl vand
- 1 liter grove valsede gryn som havre, rug, spelt, byg
- 4 dl hele kerner og frø som solsikkekerner, sesamfrø, græskarkerner
- 1 dl hørfrø
- 1 dl hampefrø
Instructions
- smelt honning, olie og vand sammen i en gryde
- vend det godt sammen med grynene og kernerne og fordel det i en bradepande eller på en pande og rist det langsomt.
- Bruger du ovnen skal temperaturen være 150 grader. det tager ca en halv time og du skal vende det 3-4 gange undervejs.
- når din musli er færdigristet, vender du hørfrø, hampefrø og tørrede frugter deri.
Notes
- I hørfrø og hampefrø er essentielle fedtsyrer, der ikke tåler opvarmning ved høje grader. Det er også vigtigt, at de ikke kværnes, men bruges hele i müslien.
- Vil du lave en glutenfri version vælger du de glutenfri havregryn og evt quinoaflager og boghvedeflager.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
müsli