Bygotto med løgkompot
2017-10-11 17:51:36
Ingredients
- 300 g perlebyg
- 1 l vand
- 1/2 spsk. grøntsagsfond
- 1/2 kg pillede løg
- 100 g smør
- salt
- 3 dl vand
- 1 dl piskefløde
- 5 spsk. revet høost eller parmesan
- en spsk æble eddike
- salt
Instructions
- Kog byg, vand og grøntsagsfond i ca. 20 min. ved høj varme, indtil byggen har optaget alt væden. Stil til side.
- Til de brunede løg, skal du snitte alle løgene i tykke skiver Smelt så smørret i gryden og tilføj løgene. Drys med 1/2 tsk. salt, dette trækker vandet ud af løgene og hjælper til at nedbryde deres struktur.
- Rør nu jævnligt rundt i løgene, indtil de begynder at tage farve. Hvis de begynder at brænde fast i gryden, kan man tilføje 2 spsk. vand. Dette vil tage farven fra kanten af gryden og gøre løgene mere brune! Kompotten skal have en mørk karamelfarve. Tag gryden af, og køl kompotten ned.
- Tilsæt 3 dl vand til den kogte byg. Kog dette op, og tilsæt så løgkompotten samt piskefløden. Kog op igen, og tilsæt høost, eddike og salt. Smag til.
Notes
- Pynt din bygotto med syltede rødløg, 1 spsk. ristede hasselnødder og en god håndfuld ærteskud eller andre urter f.eks. brøndkarse.
- Du kan finde opskriften på de syltede løg her på bloggen.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
bygotto