Bygotto med løgkompot
Write a review
Print
Ingredients
  1. 300 g perlebyg
  2. 1 l vand
  3. 1/2 spsk. grøntsagsfond
  4. 1/2 kg pillede løg
  5. 100 g smør
  6. salt
  7. 3 dl vand
  8. 1 dl piskefløde
  9. 5 spsk. revet høost eller parmesan
  10. en spsk æble eddike
  11. salt
Instructions
  1. Kog byg, vand og grøntsagsfond i ca. 20 min. ved høj varme, indtil byggen har optaget alt væden. Stil til side.
  2. Til de brunede løg, skal du snitte alle løgene i tykke skiver Smelt så smørret i gryden og tilføj løgene. Drys med 1/2 tsk. salt, dette trækker vandet ud af løgene og hjælper til at nedbryde deres struktur.
  3. Rør nu jævnligt rundt i løgene, indtil de begynder at tage farve. Hvis de begynder at brænde fast i gryden, kan man tilføje 2 spsk. vand. Dette vil tage farven fra kanten af gryden og gøre løgene mere brune! Kompotten skal have en mørk karamelfarve. Tag gryden af, og køl kompotten ned.
  4. Tilsæt 3 dl vand til den kogte byg. Kog dette op, og tilsæt så løgkompotten samt piskefløden. Kog op igen, og tilsæt høost, eddike og salt. Smag til.
Notes
  1. Pynt din bygotto med syltede rødløg, 1 spsk. ristede hasselnødder og en god håndfuld ærteskud eller andre urter f.eks. brøndkarse.
  2. Du kan finde opskriften på de syltede løg her på bloggen.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
bygotto

Post navigation