Syltede rødbeder på gammeldag'sk
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 kg rødbeder
  2. ½ l vand
  3. ½ l eddike
  4. 400 g sukker
  5. 2 spsk. salt
  6. 1 nellike
  7. 20 g fintrevet peberrod
  8. 1 laurbær
  9. 5 sorte peberkorn
Instructions
  1. Kom rødbederne i en gryde med vand og bring det i kog. Tilsæt salt og kog rødbederne møre, 30-45 minutter alt efter størrelse. Hæld kogevandet fra og stil gryden under koldt vand indtil rødbederne er kolde. Gnub skindet af dem, og skær dem i skiver, lad dem evt. være hele, hvis de er små.
  2. Kom eddike, sukker og de øvrige ingredienser i en gryde og giv dem et opkog. Tilsæt rødbederne og kog op igen.
  3. Skold rene glas i kogende vand, fyld de syltede rødbeder i og luk glassene mens de er varme. Opbevares mørkt og køligt.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
syltede rødbeder på den helt-aldeles-gammeldags-måde

Post navigation