æblegele
Write a review
Print
Ingredients
  1. 3 kg SURE æbler
  2. 3 dl vand
  3. 800 gr sukker
  4. 2 vaniljestænger
  5. 1 citron
Instructions
  1. Pluk eller saml de sure æbler - og tag dem med hjem.
  2. Vask dine æbler - og skær det dårlige væk.
  3. Skær dine æbler i både - med skræl og kærnehus og det hele.
  4. Læg dine æblebåde i en gryde. Hæld vand til æblerne og varm gryden op til det koger. Kog æblerne til de er møre.
  5. Sæt sien over en skål - og læg viskestykket op i sien. Hæld æbler og saft i viskestykket - og si saften fra æblerne.
  6. Mål saften op, hæld den tilbage i en ren gryde - og bring gryden i kog. Hæld saften fra en halv citron i gryden sammen med de flækkede vanilijestænger. Når æblesaften koger drysser du sukkeret i gryden.
  7. Lad saften simre lige så stille i mellem 1 kvarter og en halv time. Saften vil falde tungt fra skeen. Skum din gele.
  8. Gem din æblegele på skoldede glas og opbevar den på køl.
Notes
  1. Atamon
  2. Vi kan ikke anbefale at bruge atamon, der er et konserveringsmiddel, der ofte bruges ved syltning. Sukker ER jo et konserveringsmiddel. Go køkkenhygiejne er også vigtigt og er kemikaliefri. Ved at lave små portioner i dit syltekøkken, får du også spist lækkerierne op inden de ikke dur mere.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
æblegele

Post navigation