Harira -marrokansk suppe
Write a review
Print
Ingredients
  1. 0,5 l rå kikærter
  2. 3 l vand
  3. 1 dl olivenolie
  4. 4 stk. finthakkede løg
  5. 4-5 stk. røde/gule pebrefrugter i tern
  6. 2 stængler blegselleri i tern
  7. 1 stk. hvidløg
  8. 150 g røde linser
  9. 4 spsk. tomatpure
  10. 1 spsk. stødt gurkemeje
  11. 2 spsk. finthakket ingefær
  12. 1,3 stk. finthakket rød chili
  13. 1 spsk. paprika
  14. 3 spsk. hel spidskommen
  15. 1 tsk. knuste kardemommefrø
  16. 2 spsk. korianderfrø
  17. 1 smule salt
  18. 1 smule peber
  19. 2 kg modne tomater
  20. 1 smule vand
Instructions
  1. Kikærterne sættes i blød i koldt vand til dagen efter. Hvis man ikke får det gjort, kan de sagtens koges direkte, det tager bare længere tid, et sted mellem 45 min-1,5 time Sæt dem over ilden i de 3 l vand de har stået i blød i.
  2. Kog dem møre med en spsk. salt i vandet.
  3. Sæt yoghurten over at dræne i et dørslag med et viskestykke i.
  4. Varm en stor gryde op som suppen kan være i. Varm olien op og steg løg, pebre, selleri, hvidløg og krydderier gyldne i olien. Kom pureen i og steg igen. Hæld tomater, linser og væsken i.
  5. Kog op og skru ned. Lad suppen stå og simre i en lille time. Når kikærterne er kogt hælder man både kogevandet, der smager dejligt og kikærterne over i suppen.
  6. Den er færdig, når den er jævn, rimeligt tyk og er simret sammen til en samlet harmonisk smag. Smag til med salt, peber, og måske en smule brunt sukker, hvis den er skarp af tomaterne.
  7. Skær citronerne i kvarter. Spis den varme suppe med en klat yoghurt, et generøst skvæt citronsaft over hver portion, og masser af krydderurterne.
  8. Harissa, som er den stærke marrokanske chilisauce, giver ekstra interesse som en lille klat allerøverst, men man kan lade det være.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
Harira -marrokansk kikærtesuppe

Post navigation