Sprøde majstortillas med stegte sorte bønner -frijoles refritos
2015-08-09 12:25:04
Stegte sorte bønner (se opskrift nedenunder)
- 500 g sorte bønner (sættes i blød i 2 liter vand i 12 timer) og koges med hvidløg og løg
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 1 dl olie
- lidt salt
Guacemole (rør sammen)
- 4 modne avocado
- saft af ½ lime
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk fint salt
- 1/4 tsk friskkværnet peber, lidt sukker
Salsa (rør sammen)
- 4 grofthakkede tomater
- 1 tsk sukker
- 1 lille knust fed hvidløg
- 1 tsk revet frisk ingefær
- 2 tsk friskpresset friskpresset citronsaft
- chili
- 1⁄2 tsk groft salt
- friskkværnet peber
Stegte sorte bønner
- Rens og skyl bønnerne. Kog dem med vand, 4 fed hvidløg, løgringe, 1 løg skåret i fire stykker og lidt salt. Bønnerne skal koge mindst fire timer, ofte længere endnu. Kogetiden er afhængig af bønnesorten og af, hvor gamle bønnerne er.
- Hæld olien på en pande, tilsæt bønnerne sammen med 4 finthakkede fed hvidløg og 1 finthakket løg. Rør og mos konstant i blandingen til den er færdig.
- Servér med salsa, guacemole og dybstegte majstortilla.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
Sprøde majstortillas med stegte sorte bønner -frijoles refritos