Æbleskiver
2016-11-30 07:30:16
Ingredients
- 5 dl hvedemel ( kan erstattes af glutenfrit mel)
- 2 tsk. sukker
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. natron
- ¼ tsk. bagepulver
- korn af ½ vaniljestang
- skal af ½ usprøjtet citron
- 3 æg
- 5 dl kærnemælk
- 3 spsk. solsikkeolie
- smør til stegning
Instructions
- Bland hvedemel sammen med sukker, salt, kardemomme, natron, bagepulver, vaniljekorn og fintrevet citronskal i en skål.
- Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommer, kærnemælk og solsikkeolie sammen, og rør det i den tørre melblanding. Lad dejen hvile på køl i 1 time
- Pisk æggehviderne helt stive med elpiskeren, og vend dem forsigtigt i dejen. Hæld dejen over i en kande.
- Opvarm æbleskivepanden, og smelt lidt smør i hvert hul. Fyld hullerne op med dej. Vend dem forsigtigt ¼ omgang, så de bliver fyldige og perfekt runde. Vend æbleskiverne endnu ¼ omgang, og bag dem færdige.
- Servér æbleskiverne lune med et drys flormelis samt marmelade eller hjemmelavet æblekompot.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
æbleskiver