Æbleskiver
Write a review
Print
Ingredients
  1. 5 dl hvedemel ( kan erstattes af glutenfrit mel)
  2. 2 tsk. sukker
  3. ½ tsk. salt
  4. 1 tsk. kardemomme
  5. 1 tsk. natron
  6. ¼ tsk. bagepulver
  7. korn af ½ vaniljestang
  8. skal af ½ usprøjtet citron
  9. 3 æg
  10. 5 dl kærnemælk
  11. 3 spsk. solsikkeolie
  12. smør til stegning
Instructions
  1. Bland hvedemel sammen med sukker, salt, kardemomme, natron, bagepulver, vaniljekorn og fintrevet citronskal i en skål.
  2. Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommer, kærnemælk og solsikkeolie sammen, og rør det i den tørre melblanding. Lad dejen hvile på køl i 1 time
  3. Pisk æggehviderne helt stive med elpiskeren, og vend dem forsigtigt i dejen. Hæld dejen over i en kande.
  4. Opvarm æbleskivepanden, og smelt lidt smør i hvert hul. Fyld hullerne op med dej. Vend dem forsigtigt ¼ omgang, så de bliver fyldige og perfekt runde. Vend æbleskiverne endnu ¼ omgang, og bag dem færdige.
  5. Servér æbleskiverne lune med et drys flormelis samt marmelade eller hjemmelavet æblekompot.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
æbleskiver

Post navigation