Limoncello
Italiens citron likør
Write a review
Print
Ingredients
  1. Skal af 10-15 usprøjtede citroner
  2. 1 flaske vodka
  3. SIRUP
  4. 1/2 l vand
  5. 1/2 kg sukker
Instructions
  1. 1. Skyl citronerne, og riv eller skær den gule skal af – undgå at få den hvide, bitre hinde med. Læg citronskallen ned i et stort patentglas, og hæld vodkaen over. Lad det trække i mindst 7 dage, gerne 14. Si vodkablandingen gennem et kaffefilter. Gentag processen op til 4 gange, til væsken er klar.
  2. 2. Sirup: Kog vand og sukker sammen, til sukkeret er opløst. Lad blandingen køle af.
  3. 3. Bland så meget sirup i den filtrerede vodkablanding, at smagen er sød uden at være kvalm. Du kommer til at bruge omkring ½ l sirup. Lad herefter limoncelloen trække i yderligere 7 dage. Din limoncello bliver blødere og sødere, jo længere den trækker. Limoncelloen kan holde sig i op til 2 år. Læg den i fryseren, et par timer inden du vil drikke den, og nyd limoncello iskold.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
Limoncello

Post navigation