Brioche
Write a review
Print
Ingredients
 1. 15 g gær
 2. 500 g hvedemel med god bageevne, f. eks. pizzamel
 3. 1 tsk. salt
 4. 2 spsk. sukker
 5. 2 spsk. mælk
 6. 6 æg
 7. 450 g blødt smør, saltet
 8. smør til formene
 9. æg til pensling
 10. 2 briocheforme, som er høje, kannelerede metalforme, eller 16-20 muffinsforme
Instructions
 1. Rør gæren ud i en smule lunkent vand. Kom alle ingredienser bortset fra smør i røremaskinen - eller en skål, hvis man bruger elpisker med dejkroge. Ælt længe, til dejen er ensartet, glat og sej.
 2. Kom så smørret i, i flere omgange, og ælt, til dejen igen er ensartet.
 3. Stil så dejen til hævning et lunt sted, til den er dobbelt så stor. Ælt dejen sammen igen, og stil den så et køligt sted i cirka 8 timer. Eventuelt natten over i køleskab.
 4. Vælt dejen ud på et meldrysset bord uden at slå den ned. Skær den ud med en kniv enten i 16 stykker eller til to store brød.
 5. De små briocher trilles til boller - med let hånd, de må ikke trykkes! Når de er runde, triller man dem med siden af fingrene i facon som en tumling med tyk krop og lille hoved. Læg bollerne i muffinsforme, og tryk hovedet lidt ned i kroppen, så de får den karakteristiske briochefacon. Til de store briocher former man en separat kugle og sætter ovenpå.
 6. Pensl dem grundigt med sammenpisket æg, og lad briocherne hæve til minimum dobbelt størrelse. Bag ved 230 grader. Små skal have cirka 12 minutter, store briocher til de er gennembagte og lyder hult, når man dunker dem i bunden (ude af formen).
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
Brioche

Post navigation