Indiske Naanbrød 2
2016-09-27 18:16:12
Ingredients
- 3 dl vand
- 25 g gær
- 1 dl yoghurt naturel (syrnet yoghurt)
- 1 æg
- 100 g smeltet smør
- 1 strøget spsk. salt
- 1 strøget spsk. sukker
- 700 g hvedemel
- Olivenolie til pensling
- Nigellafrø
- Evt. 2 fed hvidløg
Instructions
- Rør gæren ud i vandet
- Derefter tilsættes yoghurt, æg, smeltet smør, salt og sukker og rør det sammen.
- Tilsæt nu melet og ælt dejen smidig og glat.
- Placere den færdigæltede dej tildækket et lunt sted, og lad dejen hæve i ca. 1 time.
- Når dejen er hævet færdig vendes den ud på et bord og deles i 6-7 lige store dele – alt efter hvilken størrelse naanbrød man ønsker og foretrækker.
- Lad nu dejen hæve yderligere 30 min.
- Derefter formes de 6-7 dele dej til flade aflange brød.
- Naanbrødene pensles med olivenolie og derefter drysses med nigellafrø.
- Bag naanbrødene enten i ovnen i ca. 10 min ved 250 grader – til de er flotte og gyldne, eller bag dem på panden i ca. 5 min ved mellem varme (3 min på den ene side og 2 minutter på den anden side) – også til de er lækre og gyldne . Ved at bage naanbrødene bliver deres udtryk lidt mere rustik og autentisk.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
Naan med gær