Indiske Naanbrød 2
Write a review
Print
Ingredients
  1. 3 dl vand
  2. 25 g gær
  3. 1 dl yoghurt naturel (syrnet yoghurt)
  4. 1 æg
  5. 100 g smeltet smør
  6. 1 strøget spsk. salt
  7. 1 strøget spsk. sukker
  8. 700 g hvedemel
  9. Olivenolie til pensling
  10. Nigellafrø
  11. Evt. 2 fed hvidløg
Instructions
  1. Rør gæren ud i vandet
  2. Derefter tilsættes yoghurt, æg, smeltet smør, salt og sukker og rør det sammen.
  3. Tilsæt nu melet og ælt dejen smidig og glat.
  4. Placere den færdigæltede dej tildækket et lunt sted, og lad dejen hæve i ca. 1 time.
  5. Når dejen er hævet færdig vendes den ud på et bord og deles i 6-7 lige store dele – alt efter hvilken størrelse naanbrød man ønsker og foretrækker.
  6. Lad nu dejen hæve yderligere 30 min.
  7. Derefter formes de 6-7 dele dej til flade aflange brød.
  8. Naanbrødene pensles med olivenolie og derefter drysses med nigellafrø.
  9. Bag naanbrødene enten i ovnen i ca. 10 min ved 250 grader – til de er flotte og gyldne, eller bag dem på panden i ca. 5 min ved mellem varme (3 min på den ene side og 2 minutter på den anden side) – også til de er lækre og gyldne . Ved at bage naanbrødene bliver deres udtryk lidt mere rustik og autentisk.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
Naan med gær

Post navigation