Thaisuppe med kokosmælk og grøn curry
2016-09-27 17:57:14
Ingredients
- 1 squash i små tern
- 1 spsk olie eller kokosfedt
- 2 spsk grøn currypaste
- 1 l bouillion eller hønsebouillion
- 1 dåse kokosmælk
- 3 stængler citrongræs -valgfrit
- 5 kaffir limeblade
- 3-4 stk forårsløg
- 3 spsk Fish Sauce eller bouillion
- evt. salt
- friske koriander til pynt eller thaibasilikum
Instructions
- Varm olien i en gryde og steg karrypastaen her i. sauter grøntsagerne og tilsæt hønsesuppe/græntsagsbouillion. Fjern de yderste blade af citrongræsset og bank rodenden i stykker med bagsiden af en stor kniv. Kom citrongræs og limeblade i suppen.Tilsæt kokosmælk og Fish Sauce og varm det igennem i 2-3 minutter. Kom til sidst forårsløg i og smag suppen til for salt. I Thailand bruger man Fish Sauce i stedet for salt, men du kan også bruge salt.
- Servér suppen med korianderblade.
Notes
- Du kan sagtens snitte flere grøntsager og tilføje suppen. Det kan være gulerødder, spinat, pak choi, porrer, svampe ect.
- Fisk og kylling eller tofu kan også bruges.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
Thaisuppe med grøn curry