Indisk dahl
2016-09-26 14:08:34
Smagfuld, nem og meget billig.
Ingredients
- 1 løg
- 3-4 fed hvidløg
- 1 aubergine
- ½-1 chili (efter smag)
- 300 g røde linser
- 1 spsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. tørret koriander
- ½ kanelstang
- 1 flaske mosede tomater
- 250 g cherrytomater
- ½ agurk
- 2 dl yoghurt naturel
- 1 lime
- 1 bundt koriander
- Havsalt og sort peber
Instructions
- Pil løg og hvidløg, skær løget i skiver og hak hvidløgsfeddene fint. Skær auberginen i tern og hak chilien fint.
- Varm lidt olie i en gryde og sauter løget, uden at det tager farve. Tilsæt hvidløg, auberginetern og lidt chili (gem lidt til raitaen). Steg i et par minutter og tilsæt så de røde linser, krydderier og mosede tomater.
- Lad daalen småsimre i 20-25 minutter, til aubergine og linser er møre – spæd evt. med lidt vand undervejs.
- Lav imens raitaen. Skær tomater og agurker i meget små tern og vend dem med yoghurten. Smag til med salt, peber, chili og evt. spidskommen.
- Smag dahlen til med salt, peber, limesaft og chili og server den rygende varm i skåle. Drys med koriander og anret limebåde og raita ved siden af.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
Daal