Indisk dahl
Smagfuld, nem og meget billig.
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 løg
  2. 3-4 fed hvidløg
  3. 1 aubergine
  4. ½-1 chili (efter smag)
  5. 300 g røde linser
  6. 1 spsk. stødt spidskommen
  7. 2 tsk. tørret koriander
  8. ½ kanelstang
  9. 1 flaske mosede tomater
  10. 250 g cherrytomater
  11. ½ agurk
  12. 2 dl yoghurt naturel
  13. 1 lime
  14. 1 bundt koriander
  15. Havsalt og sort peber
Instructions
  1. Pil løg og hvidløg, skær løget i skiver og hak hvidløgsfeddene fint. Skær auberginen i tern og hak chilien fint.
  2. Varm lidt olie i en gryde og sauter løget, uden at det tager farve. Tilsæt hvidløg, auberginetern og lidt chili (gem lidt til raitaen). Steg i et par minutter og tilsæt så de røde linser, krydderier og mosede tomater.
  3. Lad daalen småsimre i 20-25 minutter, til aubergine og linser er møre – spæd evt. med lidt vand undervejs.
  4. Lav imens raitaen. Skær tomater og agurker i meget små tern og vend dem med yoghurten. Smag til med salt, peber, chili og evt. spidskommen.
  5. Smag dahlen til med salt, peber, limesaft og chili og server den rygende varm i skåle. Drys med koriander og anret limebåde og raita ved siden af.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
Daal

Post navigation