Grøn curry
2016-09-26 10:28:54
thailandsk curry til supper og gryderetter
Ingredients
- • 4-6 mellemstore grønne chili, hakket groft
- • 2 skalotteløg, hakket groft
- • 5cm frisk ingefær, skrællet og revet
- • 2 fed hvidløg, knuste
- • lille bundt frisk koriander, hakket incl.stænglerne
- • 2 citrongræsstilke , hakket (alternativt 2 spsk tørret)
- • 1 lime , revet skal og saft
- • 8 kaffir limeblade , hakket
- • 2.5cm / stykke galangarod , skrællet og hakket
- • 1 spsk korianderfrø , knuste
- • 1 tsk stødt spidskommen
- • 1 tsk sorte peberkorn , knuste
- • 2 tsk thailandsk fiskesauce eller lys sojasauce
- • 3 spsk olivenolie
Instructions
- Brug en morter eller en food prosessor til at findele ingredienserne til en pasta. Brug med det samme eller din grønne curry kan opbevares i en lufttæt beholder på køl i op til 3 uger. Mængden er nok til 8 personer.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
Grøn curry