Harissa
2016-09-20 07:51:10
Marrokansk chilisauce
Ingredients
- 20 stk. tørrede eller friske chili, efter smag
- (fx de Arbol, Ungarsk rund, Red cherry)
- 2 spsk. ristet spidskommen
- 1 spsk. ristet kommen
- 1 spsk. ristet korianderfrø
- 1 spsk. frisk eller tørret rosmarin
- 1 bundt marokkansk mynte
- 1 bundt koriander
- 200 g tørrede tomater
- 4 stk. allehånde
- 2 tsk. anisfrø
- tsk. fennikel frø
- 3 spsk. brunt sukker
- 2 stk. hele, pillede hvidløg
- 5 stk. kardemommekapsler, frøene herfra
- 3 dl olivenolie
- 2 spsk. groft salt
Instructions
- Rist krydderierne hver for sig på en tør pande, til de dufter. Blød de tørrede chilier og tomater ud i varmt vand. Frisk chili bruges direkte. Tag gummihandsker på og pil frøene ud.
- Kom alt i foodprocessor og kør til en lidt grov mos. Uden foodprocessor hakker man alt, hvad der kan hakkes fint på et bræt, knuser krydderierne groft i morter, eller kaffemølle (der aldrig kan bruges til kaffe igen ). Så rører man det hele sammen.
- Smag til når det har trukket et par timer. Så kan man bedre vurdere styrken. Kom det på glas og dæk med 2 cm olivenolie. Harissaen kan holde nærmest ubegrænset, når den er under olie. Brug en ren ske til at tage af den med.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
Harissa