Harissa
Marrokansk chilisauce
Write a review
Print
Ingredients
  1. 20 stk. tørrede eller friske chili, efter smag
  2. (fx de Arbol, Ungarsk rund, Red cherry)
  3. 2 spsk. ristet spidskommen
  4. 1 spsk. ristet kommen
  5. 1 spsk. ristet korianderfrø
  6. 1 spsk. frisk eller tørret rosmarin
  7. 1 bundt marokkansk mynte
  8. 1 bundt koriander
  9. 200 g tørrede tomater
  10. 4 stk. allehånde
  11. 2 tsk. anisfrø
  12. tsk. fennikel frø
  13. 3 spsk. brunt sukker
  14. 2 stk. hele, pillede hvidløg
  15. 5 stk. kardemommekapsler, frøene herfra
  16. 3 dl olivenolie
  17. 2 spsk. groft salt
Instructions
  1. Rist krydderierne hver for sig på en tør pande, til de dufter. Blød de tørrede chilier og tomater ud i varmt vand. Frisk chili bruges direkte. Tag gummihandsker på og pil frøene ud.
  2. Kom alt i foodprocessor og kør til en lidt grov mos. Uden foodprocessor hakker man alt, hvad der kan hakkes fint på et bræt, knuser krydderierne groft i morter, eller kaffemølle (der aldrig kan bruges til kaffe igen ). Så rører man det hele sammen.
  3. Smag til når det har trukket et par timer. Så kan man bedre vurdere styrken. Kom det på glas og dæk med 2 cm olivenolie. Harissaen kan holde nærmest ubegrænset, når den er under olie. Brug en ren ske til at tage af den med.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
Harissa

Post navigation