Thereses brød
Dette brød vender jeg tilbage til gang på gang. Det er luftigt, sprødt og blødt. Man kan med fordel bruge 1/2 ølandshvedemel og 1/2 hvedemel - eller for et lidt mere kraftigt smagende brød bruge 1/3 rugmel og 2/3 hvedemel.
Write a review
Print
Ingredients
  1. 0,5 l. vand
  2. 6 g. gær
  3. 20 g. salt
  4. 1 dl. olivenolie
  5. ca. 0,8 - 0,85 kg. hvedemel
Dag 1
  1. Hæld vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt 1/3 af melet, så der opnås en grødet konsistens. Tilsæt salt og olie og rør det ud i dejen. Tilsæt nu resten af melet og ælt dejen til den er blank og smidig. Det tager ca. 10 minutter på røremaskine.
  2. Dejen deles i 4 stykker og formes til en lille bold, som sættes på en filmet plade og dækkes herefter helt lufttæt med film. Dejen stilles ved stuetemperatur i en time og stilles herefter på køl til næste dag.
Dag 2
  1. Forvarm ovnen til 225 grader celcius. Tag dejen ud fra køl. Strø lidt mel på bordet og skær en af dejboldene fri. Den trækkes nu ud i en stor firkant og skæres i den ønskede størrelse - og sættes på en bageplade. Stykkerne bages ca. 10 minutter.
Notes
  1. Denne dej er blandt andet velegnet til pizza, hvidløgsbrød, kuvertbrød og hotdog-brød (se opskriften på hjemmelavede hotdogs). Dejen kan holde sig i 4 dage på køl.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
Thereses brød

Post navigation