Kære køkkendagbog.

Når hverdag bliver til en fest.

Jeg er vokset op i et hjem hvor enhver mulighed for at give et motto med på vejen blev grebet.

“Køkkenet ind i højskolen, højskolen ind i køkkenet.” Motto af Hanne Krogh.

Det lykkes i særdeleshed i den forgangne uge, hvor Den gyldne Grundvig kom helt ind i køkkenet.

Madeksperimentariet lavede mad til Lone Landmand, som var dette års prismodtager. De var ikke alene om opgaven men i sagkyndige hænder hos Drengene fra Restaurant Hærværk. Hærværk rykkede i sommers fra Århus midtby ud på landet til Lone Landmand og lavede en restaurant med alt godt fra gården.

Som sløjfe på halen var menuen til Den Gyldne Grundtvig lavet af råvarer fra Lone Landmands eget skatte-kammer.

Nogle gange er den røde tråd i neon.

 I vores hverdag skal vi lave mad til 100 mennesker. Det er ikke gourmetmad, men det er mad som tager samme udgangspunkt. Nemlig i det gode håndværk, de friske råvarer, økologi og bæredygtighed så vidt så muligt.

Det var derfor med stor begejstring, da køkkenet i denne uge  ikke bare kom “ud i højskolen”, men helt ud på marken til de krøllede grise. For endeligt at vende hjem og blive serveret med Hærværk på smukkeste vis.

 

 

 

 

kære køkkendagbog 16-11-15

Post navigation