Kære køkkendagbog.

Så kom der gang i sylterierne og alle efterårets farver. Når man fredag formiddag sætter sig ned i Atriumgården og smager på madeksperimentariets eksperimenter bliver man en lille smule glad. For hold kæft hvor er det lækkert. Midt imellem mynten og bronse-fennikelen med bål og solskin bliver der tryllet, og  nogle ting lykkes og andre ting inspirerer.

Indenfor i maskinrummet kommer vi snart op på fuld kraft igen. Bente kunne i denne uge fortælle, at hun om 7 dages tid har fod på sagerne og er tilbage ved kødgryderne.

Det betyder også, at vi om en uge siger farvel til vores kloge, dygtige og meget humoristiske kollega Agnes Bente, som rejser tilbage til Norges ødemarker. Så husk at nyde hende, og hendes dejlige mad, mens I kan.

IMG_1501

Hyben tager laaang tid at rense og er faktisk lidt besværlige at gøre klar til brug. Så hvorfor overhovedet interessere sig for denne lille rosenknop, som oven i købet klør, hvis skulle du være så uheldig at få frøene ned af nakken?

Hybens frøkapsel har et C-vitaminindhold, som er 20 gange så stort som i appelsiner. Hyben er også en glimrende kilde til pektin, som er en form for kostfibre, der binder sig til kolesterol og toksiner for at transportere dem ud af kroppen. Dens smag er mild, og den har en fin balance imellem syre og sødme. Dens smukke orange-røde farve klæder dine salater eller oste på til fest.

Denne opskrift er meget enkel men smager af efterår og er et godt eksempel på, hvorfor vi skal huske de gamle sylte-traditioner. Se den her.

Kære køkkendagbog 27-09-2015

Post navigation