Lemon Curd
Lemon curd er syrlig sød og frisk. Den er velegnet som en slags marmelade på brød, bladet med flødeskum til lagkage, til is eller frugt.
Write a review
Print
Ingredients
  1. 6-8 citroner
  2. 150 gram smør
  3. 4 æg
  4. 400 gram sukker
Instructions
  1. Riv skallen af de vaskede citroner på den fine side af rivejernet. Pres derefter saften ud af frugterne. Kom skal og saft af citronerne i en gryde sammen med æg, sukker og smør i mindre bidder. Pisk massen godt igennem og pisk over svag varme til smørret smelter og massen begynder at tykne. Det er vigtigt, at den ikke bliver for varm, da smørret ellers vil få massen til at skille. Rør grundigt og gerne hele tiden til massen bliver helt tyk og temperaturen når over 75 grader (hvilket er påkrævet, når der anvendes æg). Brug et sukkertermometer. Hæld straks Lemon curden på skoldede glas og luk dem. Lemon curden køles ned herved opnås en endnu tykkere konsistens.
Notes
  1. Du kan tilsætte en anden smagsgiver såsom vanillekorn, kanel, finthakket chilifrugt eller frisk timian.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
Lemon Curd

Post navigation