Kære køkkendagbog.

Fik landmændene mon høsten i hus, før vi fik en ægte efterårsvasker?

I regn og gummistøvler drog to af kogekonerne ud for at “smage på Århus”. Vi havde en forventning om at få kurvene fulde af svampe. Turen gik til Lisbjerg skov, og vi (og 100 andre mennesker) havde allieret os med to svampekyndige folk fra et nyt Århus-initiativ “Smag på Århus”.

Vi blev ikke svampe-eksperter den dag, men vi blev klogere…

IMG_7399(3)

Svampe er dejligt fulde af smag, og tanken var, at vi allerede nu kunne sylte svampe til vinteren og måske endda servere nogle på menuen i næste uge. Sådan gik det ikke. Efter 3 timer og en spand med 10 slimede og afgnavede Lærkehatte tog vi hjem.

Der findes omkring 4000 forskellige svampearter i Danmark, hvoraf 2000 af dem er spiselige. Der er svampe i skovene hele året men fra august til oktober er det højsæson. Svampe indeholder lige så store mængder antioxidanter som f.eks. broccoli og gulerødder og er ligeledes rige på vitaminer. Ja, og så er de fulde af umami – et emne vi vil vende tilbage til en anden gang.

I morgen tager vi ud på Fru møllers mølleri med Mad-eksperimentariet. Vi skal kigge nærmere på korn og lære om hvordan man bedst forarbejder det, dets holdbarhed og vitaminindhold og høre lidt om de forskellige typer mel og hvad de bedst egner sig til.

Håber hendes høst gik bedre end vores.

Kære Køkkendagbog 13-09-2015

Post navigation