Rødbede med avocadocreme og glacerede mandler
Tynde skiver af rå marineret rødbede med avocado-fetacreme og ristede mandler glaseret i honning
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 rødbede
  2. 1 spsk. æbleeddike
  3. 2 spsk. olivenolie
  4. salt
Avocadocreme
  1. 1 avocado
  2. 100g feta i blok
  3. 1/4 fed hvidløg
  4. 1 spsk. creme fraiche
  5. saft af en halv økologisk citron
  6. sukker
  7. Salt og peber
Mandler
  1. 20 mandler
  2. 1/2 spsk. olivenolie
  3. Lidt fint salt
  4. 2 spsk. honning
  5. 2 knivspids cayennepeber
Pynt
  1. Lidt finthakket purløg og persille
  2. Reven skal af en økologisk citron
Instructions
  1. Rødbeden skrubbes helt ren og skæres i helt tynde skiver evt. på et mandolinjern. De marineres 10 minutter før anretning i æbleeddike, olivenolie og salt, så skiverne stadigvæk er let sprøde, når retten er klar.
Avocado creme
  1. Kom avocado, feta, hvidløg, creme fraiche, citron, lidt sukker, salt og peber i en blender og blend indtil en cremet og helt lind konsistens.
Mandler
  1. Vend mandlerne med olivenolie, salt og honning og rist dem i ovnen på 170 grader i ca. 12 minutter. De skal være let brune men Ikke brændte. Når de er færdige, køles de ned, krydres med cayennepeber og hakkes groft.
Anretning
  1. Fordel halvdelen af rødbedeskiverne på en tallerken. Læg en god spsk. avocadocreme på hver af dem og drys lidt mandler og krydderurter ovenpå. Afslut med en skive rødbede og pynt de taglagte rødbeder med resten af mandlerne, krydderurterne og skal af reven citron.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
Rødbede med avocadocreme og glaserede mandler

Post navigation