pizzabund af surdej
Write a review
Print
Ingredients
  1. 3 g gær
  2. 525 g koldt vand
  3. 50 g tynd surdej eller vand
  4. 900 g hvedemel
  5. 100 g ølandshvedemel
  6. 25 g salt
Instructions
  1. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt evt. surdej og de to slags hvedemel, og ælt dejen i 4 min. på lav hastighed på din røremaskine. Tilsæt salt, og ælt dejen i ét min. Vend dejen ud på en bordflade, som du har smurt med olie, og vend dejen rundt i olien, så den bliver dækket på alle sider. Lad dejen hvile i 20 min. Skær eller hak dejen i 6 stykker, form dem til kugler, og sæt dem på en bageplade. Dæk kuglerne til, og lad dem stå ved stuetemperatur i to timer. Sæt dem i køleskabet, og lad dem hæve i yderligere 6-12 timer. Når du er klar til at bage dine pizzaer, skal du tager dejen ud af køleskabet 1/2 time før bagning. Sæt en pizzasten i ovnen, og forvarm ovnen til så høj temperatur som muligt i mindst 30 min. Form dejen til pizzaer og drys dem med tomatsauce, mozzarella og dit ynglingsfyld
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
surdejsbund til pizza

Post navigation