müslibar
god til den lille sult
Write a review
Print
Ingredients
  1. 100 g cashewnødder (grofthakkede), eller græskarkerner/solsikkekerner
  2. 100 g jordnøddesmør ( crunchy)
  3. 100 g havregryn (glutenfri)
  4. 50 g kokosolie
  5. 50 g figner ( groft hakkede)
  6. 1/4 dl chiafrø
  7. 1/4 dl koncentreret saft
  8. En håndfuld tørrede hyldeblomster ( nulder dem og tag de groveste stilke fra) Kan undlades.
  9. 1/4 tsk vanillepulver
  10. 1/4 tsk salt
Instructions
  1. Kom jordnøddesmør og kokosolie i en lille gryde. Varm det forsigtigt op og rør det sammen. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Hæld den let opvarmede kokosolie og jordnøddesmør i blandingen sammen med hyldeblomstsaften. Bland det hele grundigt. Beklæd en form på 20 cm*20 cm, med bagepapir. Fordel massen i formen og pres den fast og glat den i overfladen. Nu stilles den på køl i et par timer. Tag formen ud og løft massen op på et skærebrædt. Skær nu i passende stykker. Læg evt et stykke mellemlægspapir omkring hver enkelt bar. Hvis du ikke spiser dem i løbet af en uges tid er det en god idé at fryse dem og så løbende tage op til et par dage af gangen.
Notes
  1. De dyre nødder og kerner kan sagtens erstattes af billigere, der som græskarkerner og solsikkekerner har en fin pris også i økologisk kvalitet.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
Müslibar

Post navigation