Ris til Maki Sushi
2018-01-14 19:32:30
Ingredients
- 150 g brune ris
- 4 dl vand
- 1 tsk salt
- 1/4 dl japansk risvineddike
- ½ spsk agavesirup, eller sukker
Instructions
- Kom risene i en stor skål, og skyl dem grundigt i 3-4 hold koldt vand, indtil vandet er næsten klart.
- Lad risene dryppe af i en sigte, og kom dem i en gryde med vand og salt. Læg låg på gryden, og bring risene i kog. Lad risene koge op og skru ned på laveste blus. Lad risene koge 20 min. Rør endelig ikke i risene, og tag ikke låget af, mens de koger.
- Tag risene fra blusset, når de er kogt færdige, og lad dem trække i gryden med låg i 20 min ¬– stadig uden at røre i risene.
- Bland risvineddike og agavesirup.
- Hæld risene forsigtigt op i en stor skål, når de har trukket færdige.
- Fordel eddiken over risene, og skær nu med en træpalet gennem
- risene. På den måde fordeles eddiken jævnt og eventuelle klumper opløses. Bliv ved med at skære gennem risene til de er afkølet så meget, så de har kropstemperatur.
- Risene er nu klar til at blive formet til sushi.
Notes
- Prøv med perlebyg og kog dem efter anvisning på pakken.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
Maki