hane i vin
2017-10-09 12:31:38
Ingredients
- 1 hanekylling -kunne også være et andet stykke kød som gedeskank eller bov
- 100 g bacon i mindre stykker
- 2-4 fed hvidløg hele eller hakkede
- 150 g løg i store tern
- 1 gulerod i store tern
- 1 laurbær
- 1 kvist timian
- 4-5 dl god Bourgogne eller anden rødvin
- 50 g mel
Instructions
- Parter kyllingen i 8 stykker.
- Rist bacon i en stor jerngryde, tilsæt hvidløg, perleløg og gulerod, og lad det få lidt farve. Tag det op af gryden.
- Læg kyllingestykkerne ned i gryden med skindsiden nedad og rist dem til de er gyldne. Tag kyllingestykkerne op, og læg urterne i bunden af gryden, og læg kyllingestykkerne ovenpå og sigt lidt mel ud over kyllingestykkerne. Hæld rødvin ved, læg låg på gryden og lad det koge ved svag varme i ca. 30-45 min.
Notes
- Bruger du andre udskæringer, skal simretiden hæves.
- Ged og lammekød kan bruges og gerne de billigere udskæringer som bov og hals.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
Hane i vin