Te af ingefær og gurkemeje
2017-02-10 13:30:37
Serves 2
Ingredients
- 20 g frisk ingefær (skrællet og skåret i små tern)
- 10 g frisk gurkemeje (skrællet og skåret i små tern)
- Saften fra 1 appelsin ( du kan også bruge blodappelsin eller citronsaft)
- 1 tsk kokosolie
- Sort peber (Et par vrid på peber kværnen)
- ca. 6 dl kogende vand
- 1-2 tsk ahornsirup eller anden slags sødning
Instructions
- Kom ingefær, gurkemeje, kokosolie, sort peber og kogende vand i blenderen eller i et blenderglas til stavblenderen. Nu blendes teen grundigt. Hvis du ikke bryder dig om kokosolie i teen, kan du godt undlade det og i stedet spise det i forbindelse med at du drikker teen. Kokosolien øger tilgængeligheden af det aktive stof i gurkemejen. Tilsæt ahornsirup og appelsin- eller citronsaft efterfølgende. Det lyder måske mærkeligt at der skal sort peber i. Det er dog vigtigt, da sort peber bevirker at effekten af det aktive stof i gurkemejen mangedobles. Så det skal du endelig tilføje.
- Hæld teen op i 2 glas eller krus og nyd det.
Notes
- Der vil være et bundfald, som du med fordel skal spise til sidst.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
Te af ingefær og gurkemeje