Tarte tatin med æble eller pære
2016-01-28 08:50:52
Ingredients
- 1½ kg syrlige æbler
- 100 gr. smør
- 200 gr. sukker
- Et låg af butterdej
Instructions
- De 1½ kg syrlige æbler - eller så mange der nu skal til at fylde panden - skrælles, deles i kvarte og udkernes. 100 gr. smør smeltes på panden sammen med ca. 200 gr. sukker til det begynder at karamellisere.
- Æblerne kommes på panden og vendes rundt i karamellen til de begynder at tage lidt farve, hvorpå de arrangeres så pænt, som man nu kan i panden. Det er vigtigt at panden er fyldt op med æbler.
- Dejen rulles ud, og en cirkel i passende størrelse skæres ud og lægges over æblerne. Det er muligt, man ikke får brug for al dejen. Tryk den godt ned langs kanten.
- Stik panden i ovnen og bag tærten ved 200 grader i ca. 20 -25 minutter.
- Nu kommer så det store øjeblik, hvor tærten skal vendes ud på serveringsfadet. Bliv ikke fortvivlet, hvis der stadig sidder lidt æblerester i bunden af panden. De skrabes blot ud og placeres så pænt som muligt på tærten.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
Tarte tatin