Tarte tatin med æble eller pære
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1½ kg syrlige æbler
  2. 100 gr. smør
  3. 200 gr. sukker
  4. Et låg af butterdej
Instructions
  1. De 1½ kg syrlige æbler - eller så mange der nu skal til at fylde panden - skrælles, deles i kvarte og udkernes. 100 gr. smør smeltes på panden sammen med ca. 200 gr. sukker til det begynder at karamellisere.
  2. Æblerne kommes på panden og vendes rundt i karamellen til de begynder at tage lidt farve, hvorpå de arrangeres så pænt, som man nu kan i panden. Det er vigtigt at panden er fyldt op med æbler.
  3. Dejen rulles ud, og en cirkel i passende størrelse skæres ud og lægges over æblerne. Det er muligt, man ikke får brug for al dejen. Tryk den godt ned langs kanten.
  4. Stik panden i ovnen og bag tærten ved 200 grader i ca. 20 -25 minutter.
  5. Nu kommer så det store øjeblik, hvor tærten skal vendes ud på serveringsfadet. Bliv ikke fortvivlet, hvis der stadig sidder lidt æblerester i bunden af panden. De skrabes blot ud og placeres så pænt som muligt på tærten.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
Tarte tatin

Post navigation