Kraut -fermenteret kål
2016-01-14 14:03:46
Ingredients
- 1500 gr rødkål
- 300 gr gulerødder
- 150 gr rødløg
- 40 gr groft salt
Instructions
- Rens og skyl grøntsagerne grundigt.
- Fjern og gem de yderste blade fra rødkålen. De skal bruges som låg på din kraut.
- Snit kålen i 1 cm tykke skiver.
- Riv gulerødderne på et rivejern og snit rødløg i tynde skiver.
- Vask dine hænder rigtig godt. Har du sår, så brug handsker. Masser saltet godt ind i grøntsagerne og gør det i 5-10 min, så der frigives en masse saft.
- Nu lægges grøntsager og saften derfra i rene glas og du bruger de gemte kålblad som låg inden du lukker glassene til.
- Glasset sætter du ved rumtemperatur på optimalt 18-20 grader. Hver dag -de første 5-7 dage lukkes kuldioxid ud. Herefter en gang imelllem.
- Efter 28 dage er din kraut klar.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
Kraut med rødkål