Kraut -fermenteret kål
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1500 gr rødkål
  2. 300 gr gulerødder
  3. 150 gr rødløg
  4. 40 gr groft salt
Instructions
  1. Rens og skyl grøntsagerne grundigt.
  2. Fjern og gem de yderste blade fra rødkålen. De skal bruges som låg på din kraut.
  3. Snit kålen i 1 cm tykke skiver.
  4. Riv gulerødderne på et rivejern og snit rødløg i tynde skiver.
  5. Vask dine hænder rigtig godt. Har du sår, så brug handsker. Masser saltet godt ind i grøntsagerne og gør det i 5-10 min, så der frigives en masse saft.
  6. Nu lægges grøntsager og saften derfra i rene glas og du bruger de gemte kålblad som låg inden du lukker glassene til.
  7. Glasset sætter du ved rumtemperatur på optimalt 18-20 grader. Hver dag -de første 5-7 dage lukkes kuldioxid ud. Herefter en gang imelllem.
  8. Efter 28 dage er din kraut klar.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
Kraut med rødkål

Post navigation