kvæde-æble-chutney
2015-11-19 12:04:39
Ingredients
- 500g. kvæder i små tern
- 500g. røde æbler i små tern
- 1 1/2 dl. æbleeddike
- 2 mellemstore rødløg
- 1 røde chili
- 1 stor spsk. hakket ingefær
- 1 fed hvidløg
- 1 stang kanel
- 1 tsk.sennepsfrø
- 300 g sukker
Instructions
- Hak hvidløg, ingefær og chili fint. Behold gerne nogle af kærnerne i chilierne hvis du vil have en mere spicy chutney. Skær rødløg i tynde både. Sauter det i 5 min i en gryde med alle krydderierne.
- Skræl lidt over halvdelen af kvæderne og æblerne helt. Skræl kun det grimme væk på resten.
- Fjern kernehuset og skær kvæderne og æblerne i fine tern. Gerne umage størrelser, så nogle stykker koger mere ud end andre og du får en lidt grovere tekstur.
- Bland alle ingredienser i en gryde og varm blandingen op, så sukkeret smelter, og det hele kan røres sammen.
- Kog derefter i 20-30 minutter alt efter, hvor udkogt en chutney, du ønsker
Notes
- Velegnet til anderilette, ostebord m.v.
- Du kan sagtens skifte frugterne ud med blommer, pære, mango eller anden frugt.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
kvæde-æble-chutney