kvæde-æble-chutney
Write a review
Print
Ingredients
  1. 500g. kvæder i små tern
  2. 500g. røde æbler i små tern
  3. 1 1/2 dl. æbleeddike
  4. 2 mellemstore rødløg
  5. 1 røde chili
  6. 1 stor spsk. hakket ingefær
  7. 1 fed hvidløg
  8. 1 stang kanel
  9. 1 tsk.sennepsfrø
  10. 300 g sukker
Instructions
  1. Hak hvidløg, ingefær og chili fint. Behold gerne nogle af kærnerne i chilierne hvis du vil have en mere spicy chutney. Skær rødløg i tynde både. Sauter det i 5 min i en gryde med alle krydderierne.
  2. Skræl lidt over halvdelen af kvæderne og æblerne helt. Skræl kun det grimme væk på resten.
  3. Fjern kernehuset og skær kvæderne og æblerne i fine tern. Gerne umage størrelser, så nogle stykker koger mere ud end andre og du får en lidt grovere tekstur.
  4. Bland alle ingredienser i en gryde og varm blandingen op, så sukkeret smelter, og det hele kan røres sammen.
  5. Kog derefter i 20-30 minutter alt efter, hvor udkogt en chutney, du ønsker
Notes
  1. Velegnet til anderilette, ostebord m.v.
  2. Du kan sagtens skifte frugterne ud med blommer, pære, mango eller anden frugt.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
kvæde-æble-chutney

Post navigation