Pastadej
Write a review
Print
Ingredients
  1. 250 gram tipo 00-mel (dobbio zero)
  2. 1 1/2 stort æg plus 1 ekstra stor æggeblomme
  3. 1 knsp salt
Instructions
  1. Sigt melet ned i en ren skål, hæld det derpå ud i en bunke på et rent køkkenbord, og lav en fordybning i midten. Drys saltet ned i fordybningen og slå derefter æggene ud i den.
  2. Stil en skål med vand ved siden af til at fugte hænderne i, så det bliver nemmere at arbejde med dejen. Start med at stikke hul på æggeblommerne med fingerspidserne på den ene hånd og bevæg derpå fingrene rundt i cirkler i æggemassen så melet lige så stille optages, indtil dejen er fast nok til at kunne samles til en kugle. Begynd nu at ælte dejen ved at presse den ned med håndroden, lægge den sammen, dreje den lidt med uret og gentage processen igen og igen i ca. 10 minutter. Fugt eventuelt hænderne undervejs og ælt til dejen er smidig men stadig føles fast og svær at ælte. Når dejen har samlet sig, skal man tage den op og lægge den på et rent køkkenbord.
  3. Del den i to kugler, pak hver kugle ind i et fugtigt klæde og lad dem hvile en times tid, inden de rulles ud.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
Pastadej

Post navigation