Merquez
2016-02-04 06:32:50
Ingredients
- 1.15 kg hakket lam eller blandet lam/okse
- 2 fed finthakket hvidløg
- 1 spsk salt
- ½ tsk paprika
- 1 tsk sort peber
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk koriander
- 3 spsk koldt vand
- 3 spsk harissa*
- 2 meter lammetarm
Instructions
- Rist frø af koriander, spidskommen og sort peber og stød dem i en morter.
- Bland salt og kød, så krydderierne og tilsidst vand og harissa. Er blandingen for tyk, kan du justerer med 1/2 dl olivenolie.
- Brug den pølsestopper du har og lav dine merquez.
Notes
- *Harissa er en pasta lavet på syltede peberfrugter og med både friske og tørrede krydderier i -og ikke mindst chili. Du kan købe Harissa og bedre, lave den selv efter en god opskrift.
OHgastronomy http://ohgastronomy.dk/
hjemmelavede merquezpølser